Belgia, Olanda, Germania, Israel, dispuse să preia pacienţi răniţi în incendiul de la Colectiv

0
826

Belgia, Olanda, Germania, Israel şi-au exprimat intenţia să preia o parte dintre pacienţii răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, urmând ca aceştia să fie transportaţi, în principal, cu avioanele Spartan ale Ministerului Apărării Naţionale, România având în prezent 51 de paturi pentru arşi din care jumătate au ventilaţie.

Declaraţiile au fost făcute, joi, la Palatul Victoria, de secretarul de stat în Ministerului de Interne Raed Arafat şi de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care au precizat că bolnavii care au arsuri pe o suprafaţă mare a corpului au nevoie de paturi dotate cu un sistem de ventilaţie mecanică.

„Numărul este de 51 de paturi la nivel de Bucureşti şi 300 de paturi de chirurgie plastică. (…) Sunt pacienţi care, în mod normal, sunt consideraţi cu o patologie total aparte, mult mai gravă decât cei cu arsuri obişnuite, de data aceasta vorbim chiar de o situaţie atipică şi, pentru nivelul şi capacitatea României, numărul de pacienţi care a rezultat din acest accident este mult mai mare. (…) Nicio ţară, asta îmi spunea colegul nostru francez şi colegii israelieni, nicio ţară din Europa nu are o astfel de capacitate pentru un număr atât de mare de pacienţi deodată”, a declarat Nicolae Bănicioiu, joi, la Palatul Victoria.

La rândul său, Raed Arafat a anunţat că mai multe ţări din Europa s-au oferit să găzduiască şi să trateze pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.