Avanpremiera expoziției dedicată Ilenei Sonnabend

0
18

Ministrul Culturii, Raluca Turcan: Am avut onoarea ca, alături de Președintele Italiei, Sergio Mattarella, să particip la avanpremiera expoziției dedicată Ilenei Sonnabend, o personalitate marcantă a artei moderne, organizată la Muzeul Național de Artă al României.

Agenda culturală comună a țărilor noastre este bogată, iar întâlnirea de astăzi subliniază legătura profundă și durabilă dintre România și Italia.

Expoziția „Ileana Sonnabend și Arte Povera” depășește granițele unei simple prezentări de artă. Este un omagiu adus unei galeriste care a redefinit arta contemporană și a consolidat relațiile culturale internaționale. Fiecare operă expusă ilustrează talentul artistic excepțional, colaborarea strânsă și inspirația reciprocă dintre artiști și Ileana Sonnabend.

Curatoriată cu măiestrie de Ilaria Bernardi și organizată în colaborare cu Ambasada Italiei în România, Institutul Italian de Cultură din București și Sonnabend Collection Foundation, expoziția ne oferă ocazia de a celebra din nou legătura culturală dintre România și Italia, prin aducerea în atenția publicului român a curentului Arte Povera și a artiștilor italieni, precum Michelangelo Pistoletto, Gilberto Zorio, Mario Merz și mulți alții.

România și Italia împărtășesc o moștenire culturală remarcabilă. Astfel de evenimente contribuie la întărirea legăturilor noastre și la promovarea valorilor comune. Cultura este limbajul universal care ne unește, ne îmbogățește viețile, și ne ajută să construim punți de înțelegere și respect reciproc.

Îi mulțumesc E.S. doamnei ambasador Gabriela Dancău pentru prezența la acest eveniment și pentru contribuția activă la dezvoltarea relațiilor româno-italiene, inclusiv sub aspect cultural.

Îi felicit pe toți cei implicați în organizarea acestei expoziții remarcabile – Ambasada Italiei în România, Institutul Italian de Cultură din București, Sonnabend Collection Foundation și Muzeul Național de Artă al României, managerului Calin Stegerean și echipei MNAR. Prietenia dintre România și Italia este și va rămâne una solidă, bazată pe respect, admirație și colaborare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.