Au vrut să decoleze …

0
10

În ziua de 4 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești,au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 70 de filtre rutiere, fiind efectuate 368 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii structurilor rutiere, au fost aplicate 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 47.700 de lei, fiind reținute 18 permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

Dintre abaterile la regimul rutier, 98 au fost la regimul legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 au fost pentru viteză excesivă și alte 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost întocmite trei dosare penale, ca urmare a depistării unor conducători auto aflați sub influența alcooului, cu valori ale alcoolemiei de 0,54 mg/l, 0,92 mg/l și 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

  •  

Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost legitimate 910 persoane și au fost verificate 670 autovehicule.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 69.900 de lei, dintre care 352 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 42 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

  •  

Exemplul 1: Sancționat de polițiști după o situație cu grad ridicat de risc de accident

În ziua de 03 iunie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Costești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Costești, care conducea un autoturism pe str. Victoriei de pe raza localității de domiciliu, iar la trecerea la nivel cu calea ferată nu a respectat semnificația semnalizării acustice și luminoase, traversând pasajul de cale ferată în timp ce barierele erau în curs de coborâre.

Ca urmare a abaterii, tânărul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

Exemplu 2: Depistați conducând cu viteză excesivă

În ziua de 4 iunie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Pitești au depistat un tânăr de 21 de ani, din județul Ilfov, care conducea un autoturism pe Autostrada A1, pe sensul de deplasare către Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 198 de km/h.

Ca urmare a abaterii, tânărul în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

De asemenea, tot în ziua de 4 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București-Pitești au depistat un bărbat de 48 de ani, din Merișani, care conducea un autoturism pe Autostrada A1, pe sensul de deplasare către Pitești, la km 110, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 213 km/h.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în vasloare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, fiind aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

Exemplu 3: Depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului

În ziua de 04 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 41 de ani, din București, care conducea autoturism pe str. Prelungirea Craiovei din municipiul Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.

  •  

Exemplu 4: Depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 49 de ani, din Țițești, care conducea un autoturism pe DC 84, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind  condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.