Atentie, sibieni! Grefierii au intrat in grevă

0
56

Protestul vine dupa ce, in repetate randuri angajatii tribunalelor din toata tara au solicitat plata integrala a salariilor.

Si la sibiu grefierii sunt in greva iar judecatorii le sustin protestul. In Tribunalul Sibiu se asigura doar urgentele iar in ceea ce priveste activitatea cu publicul, registratura si arhivele, programul este redus la doar 2 ore pe zi. Masura a fost luata in 9 decembrie si a intrat in vigoare de luni 11 decembrie.

Cei care au nevoie de documente din registratura tribunalului ori au acte de inregistrat trebuie sa se grabeasca si sa fie pe faza ghiseele sunt deschise de luni pana vineri doar in intevalul orar 08.30-10.30.  In aceea si situatie sunt si cei care vor sa caute documente in arhiva sau sa studieze dosare. Si la Arhivele tribunalului programul de functionare este in acelasi interval orar.

Sindicalistii care repreazinta angajatii din tribunale spun ca nu vor inceta protestele pana cand guvernantii nu vor asigura plata integrala a salariilor pe luna noiembrie dar si plata transelor judecatoresti din procesele castigate in instanta de catre sindicate. Sindicalistii vor de asemenea si aisgurari in ceea ce priveste platile pe anul viitor. Si aici este vorba despre drepturi banesti salariale sau castigate in procese si pentru care este necesara plata retroactiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.