Atentie! Mai bine de 50% dintre medicamentele comercializate pe internet pot fi contrafacute!

0
585

Nu luati pastile “dupa ureche”!!! Reprezentantii Directiei se Sanatate Publica artag atentia asupra faptului ca medicamentele asa-zise minune luate de pe internet pot afecta grav sanatatea si pot duce chiar la deces. Cel mai adesea in mediul on line se vand suplimentele pentru slabit.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Directiilor de Sanatate Publica din toata tara sunt ingrijorati de numarul mare de vanzari de medicamente care se realizeaza in mediul on-line. Specialistii in medicina spun ca cei care cumpara de pe internet se supun unor riscuri pe care nici macar nu si le pot imagina!

Medicii spun ca automedicatia are radacini adanci in constiinta poporului nostru si ca in general comercializarea medicamentelor pe internet este un fenomen incontrolabil. Pacientii sunt sfatuiti sa fie cu atat mai atenti cu cat in mediul on-line au aparut site-uri care vand diverse produse asa-zis medicale pentru care spun ca au acordul Ministerului Sanatatii, acord care nu a fost niciodata dat de catre institutia in cauza. Cel mai adesea se vand produse minune pentru slabit, pentru distrus celulita, pentru intinerirea tenului sau pentru albirea dintilor. Atentie!!! In ultimii 10 ani au fost zeci de cazuri in care persoane au murit dupa ce au luat de pe internet produse minune care le promiteau pierderea kilogramelor sau diverse proceduri de infrumusetare. Cel mai recent caz depistat tot in mediul on-line este cel al pastelor de dinti pentru albire. Multe persoane care au cumparat si folosit respectivele substante s-au trezit cu afectiuni serioase ale dintilor si au avut nevoie de ajutorul stomatologilor pentru a-si repara dantura. Pentru orice afectiune se recomanda consultul unui medic specialist care are capacitatea de a prescrie un tratament corect, potrivit fiecarei persoane in parte.

Statisticile arata ca 70 la suta dintre medicamentele vandute pe internet sunt contrafacute si contin de la faina si pana la ciment, de la coloranti obtinuti din insecte si pana la tonner de imprimanta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.