Argeş – UPDATE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRAFACEREA DE HAINE ȘI PARFUMURI

0
25

În urma celor 11 percheziții efectuate în zilele de 18 și 23 septembrie a.c., pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Ialomița și Dâmbovița, poliţiştii argeșeni au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 30.000 de articole vestimentare, peste 600 de recipiente de parfum, tip tester, 2 prese de imprimare la cald, mai multe matrițe confecționate artizanal, aproape 8.000 de autocolante termice cu însemnele distinctive ale unor mărci de renume, mai multe telefoane mobile și suma de peste 20.000 de lei.

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, au fost reținute de polițiști.  

Reamintim că, la data de 23 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul București, la locuințele unor  persoane bănuite de contrafacerea unei mărci și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

După administrarea probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a trei bărbați de 40, 32, respectiv 26 de ani, toți din București, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Din cercetări a reieșit că două persoane, de 31 și 24 de ani, ambele din Topoloveni, ar fi oferit spre vânzare, în mediul on-line, diverse articole vestimentare și parfumuri, purtând însemnele distinctive ale unor mărci de renume. Produsele ar fi fost achiziționate de la trei bărbați de 40, 32, respectiv 26 de ani, ți din București, care ar fi contrafăcut, prin tipărire la cald, cu ajutorul unor imprimante performante, diverse articole vestimentare cu emblema unor mărci consacrate.

În aceeași cauză, polițiștii au efectuat, la data de 18 septembrie a.c., cinci percheziții domiciliare, în județele Argeș, Ialomița și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Ulterior, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a două persoane, de 31 de ani, respectiv de 24 de ani, ambele din Topoloveni, pentru care a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Prejudiciul estimat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 2.500.000 de lei, urmând ca valoarea exactă a acestuia să fie comunicată de titularii mărcilor înregistrate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.   

La activități au participat polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.                

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here