Thursday, October 21, 2021
HomeLOCALArgeş - RESPECTAŢI REGULILE DE CIRCULAŢIE!

Argeş – RESPECTAŢI REGULILE DE CIRCULAŢIE!

Amintim tuturor conducătorilor aută să țină cont că în situația nerespectării prevederilor legale privind circulația rutieră, vor pune în pericol nu doar propria persoană, ci și persoanele cu care se află împreună în autovehicul, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

De asemenea, luaţi în considerare perioada calendaristică. Chiar şi când drumul pare a fi uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, recomandăm tuturor conducătorilor auto să acționeze cu moderație pedala de accelerație, să circule preventiv și să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și la cele rutiere.

Reamintim că scopul prezenței pe drumul public a aparatului RADAR este unul preventiv, având ca efect disciplinarea participanților la trafic. Totodată, calitatea de conducător auto implică atât drepturi, cât şi responsabilităţi. Respectarea normelor legale de circulaţie și adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.

În ultima zi a săptămânii, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au acționat pentru prevenirea  principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, pe fondul condiţiilor meteo specifice de iarnă, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 282 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 77.555 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 34 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Mai multe recomandări preventive, în special privind circulația în condiții de iarnă, puteți accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/atentie-la-circulatie-cod-galben-ninsori .

  •  

În ziua de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care, pe DN 73, pe raza localităţilor Mihăeşti, Schitu Goleşti şi Stâlpeni, au fost depistaţi 12 conducători auto care au depăşit regimul legal de viteză,  cu mai mult de 50 km/h faţă de limita de viteză de pe sectorul de drum unde a fost constatată abaterea. Totodată, au fost depistați și doi conducători auto care se aflau sub influența alcoolului, iar unul dintre cei doi avea o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat un bărbat de 39 de ani, din municipiul Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 138 km/h.

De asemenea, polițiștii au depistat și un bărbat de 54 de ani, din Mihăeşti, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 126 km/h.

Totodată, poliţiştii rutieri au depistat și un bărbat de 61 de ani, din municipiul Constanța, județul Constanța, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Țițești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 125 km/h.

Totți conducătorii auto au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, fiind luată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Tot în ziua de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 30 de ani, din Schitu Goleşti, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

De asemenea, permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nem369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa