Monday, October 18, 2021
HomeLOCALArgeş - OMUL LA NEVOIE SE CUNOAȘTE!

Argeş – OMUL LA NEVOIE SE CUNOAȘTE!

Este important ca, în clipe de nevoie, să scoatem la iveală ce avem mai bun din noi.

          Două exemple demne de urmat ne sunt oferite de un polițiști de la Poliția Ștefănești, care a intervenit la un accident grav, și de doi tineri de 15 și 16 ani, care au predat la poliție un portofel ce conținea aproape jumătate din salariul unei femei.

Acest lucru l-a făcut și colegul nostru, Agent principal Alex Brînzescu de la Poliția Ștefănești, Compartimentul de Ordine Publică,  în data de 18 august, după ce își terminase serviciul la ora 22:00 și se îndrepta spre casă, în Topoloveni.

Pe drum, a observat că în fața sa circula un autoturism care îi era cunoscut, dar la intrarea în Topoloveni, a oprit la un magazin să cumpere ceva de mâncare.

După ce a ieșit de la magazin și s-a pus în mișcare, la prima intersecție, unde lumina stradală nu funcționa, a găsit locul unui accident. Mașina rămasă în drum avea avarii serioase. A doua mașină fusese proiectată din impact în curtea unei societăți din apropiere și scotea fum.

Polițistul și-a luat lanterna și geaca reflectorizantă, mergând să ajute. A căutat cu lanterna, observând că nu erau persoane încarcerate în prima maşină, iar cea de-a doua mașină scotea abur de la motor. În apropierea acesteia, pe trotuar, a găsit un bărbat întins pe jos, mergând să îi acorde ajutor.

Alex a observat că victima era un cunoscut, inconştient, că are puls, dar şi că avea o poziţie nefirească, fiind probabil rănit grav. Împreună cu o altă persoană, poliţistul i-a acordat primul ajutor, ajustând poziția și reușind să îl aducă la o stare de conștiență până la sosirea echipajelor medicale şi de poliţie.

După ce bărbatul rănit a fost urcat în ambulanţă şi a plecat spre spital, poliţistul a continuat să ajute, rămânând să sprijine colegii de la Poliţia Topoloveni pentru dirijarea şi fluidizarea traficului, pe timpul efecutării cercetării locului faptei.

În prezent, victima accidentului se află încă internat, fiind în stare stabilă şi cu o evoluţie bună, deşi a suferit mai multe leziuni şi fracturi.

Felicităm pe colegul nostru, care aduce onoare uniformei, şi, alături de el, ne dorim ca victima accidentului să aibă o recuperare rapidă.

Totodată, îndemnăm conducătorii auto să conducă cu atenţie sporită, să îşi ia măsuri de prevedere şi să ţină cont că atunci când încalcă regulile de circulaţie, pun în pericol atât pe ei înşişi, cât şi pe cei care se află în aceeaşi maşină, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

  •  

Tot în cursul serii de 18 august a.c., doi tineri de 15 și 16 ani, din Pitești, au găsit un portofel ce conținea suma de aproximativ 700 de lei, alături de alte documente, și un card bancar.

Tinerii au mers direct la sediul Secției 2 Poliție Pitești, unde au predat portofelul găsit, astfel că persoana care l-a pierdut, respectiv o tânără de 23 de ani, din Ștefănești, a putut intra din nou în posesia bunurilor sale.

Îi felicităm pe tineri pentru spiritul civic și sperăm ca acest exemplu să fie urmat de cât mai multe persoane.

Totodată, reamintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa