ARGEŞ – Consiliul Județean Argeș a fost convocat marți, 15.11.2022, în ședință extraordinară, desfășurată atât în format fizic cât și on-line și condusă de președintele Ion Mînzînă

0
205

Marina Monalisa Ioniță a depus jurământul în calitate de consilier județean

Ședința a fost deschisă cu depunerea jurământului de către Marina Monalisa Ioniță, membru PSD, care a ocupat locul rămas vacant după plecare consilierului Eleodor Olavi Nițescu. Marina Monalisa Ioniță va activa în Comisia pentru Promovarea Programelor de Dezvoltare Locală, Județeană, Regională și Europeană, Parteneriate și Turism.  

#  Proiectul Laboratorului de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență, depus spre finanțare spre PNRR

S-a aprobat depunerea proiectului cu titlul: „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești ”. Proiectul de află deja în lista predefinită a Guvernului, pe poziția 3 din cele 49 de obiective aprobate în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura de Sănătate.

Proiectul Consiliului Județean Argeș, „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești ”, vizează construirea unui corp de clădire cu funcțiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta printr-un tronson de legătură, Secția de Oncologie existentă.

Laboratorul de radioterapie va fi o construcție cu 5 nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și se va amplasa în zona de sud-est a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Clădirea va fi dotată cu echipamente de ultimă generație care vor fi achiziționate prin proiect. Tehnologia de ultimă generație IMRT – VMAT asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecțiunilor oncologice.  

Dintre acestea menționăm:  

– Accelerator liniar de particule – energie 15 MV;  

– Computer tomograf simulator;  

– Sistem planificare tratament;  

– Stație de conturare;  

– Sistem de înregistrare și verificare;  

– Sistem de imobilizare;  

– Sistem de dozimetrie.

# S-a aprobat Devizul general actualizat, faza execuție lucrări, pentru obiectivul de investiții: ”Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești”, în sumă de 32.666,831 mii lei inclusiv T.V.A. Proiectul se află pe lista celor 11 proiecte depuse de Consiliul Județean Argeș și aprobate pentru finanțare prin Programul național de investiții “Anghel Saligny”. Valoarea totală – 140 milioane lei, pentru anii 2022 – 2028. “Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A)” – este primul contract semnat de C.J. Argeș. Contractul a fost semnat marți, 1 noiembrie.

 # S-a aprobat darea în administrarea Consiliului Local al comunei Budeasa, pe o perioadă de 10 ani, a zonei de siguranță aferentă drumului județean D.J. 703 K, de la km 1+286 la km 4+043, pe ambele părți, în vederea implementării proiectului, “Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa, Județul Argeș”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – “Fondul local”. Investiția Primăriei Budeasa a primit aprobare de finanțare, iar valoarea este de peste 1,3 milioane lei.   S-a aprobat modificarea și completarea Hotărârii C.J.Argeș nr.228/29.09.2020 privind aprobarea proiectului cu titlul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iașului – Argeș”. S-a actualizat lista echipamentelor/dotărilor propuse prin proiect. Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei” Valea Iașului implementează proiectul în cadrul apelului de proiecte Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea totală a acestuia este de 44.172.252,97 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.