Argeş – Activități de combatere a comerțului ilicit la Câmpulung

0
138

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, cu sprijinul inspectorilor din cadrul M.A.D.R. – Direcția pentru Agricultură Județeană Argeș, au acționat pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, verificarea legalității activităților economice, precum și pentru respectarea obligațiilor specifice agenților economici, conform măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS Cov-2.

Verificările au vizat agenților economici care comercializează legume și fructe, pe raza municipiului Câmpulung, vâzând legalitatea și conformitatea documentelor de producător, a actelor de proveniență și a modului de comercializare.

În urma neregulilor constatate atât la societăţi comerciale cât şi la producători agricoli, poliţiştii şi inspectorii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.800 de lei, totodată fiind confiscată suma totală de aproape 1.000 de lei, ca urmare a identificării unor sume de bani nefiscalizate, dar şi prin confiscarea valorică a circa 120 kg de fructe şi legume fără provenienţă justificată.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate după cum urmează:  

– 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.000 de lei, au fost aplicate conform OUG 28/1999 privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, împreună cu masura complementară a confiscării sumei de 650 de lei;

–  3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 de lei, au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, împreună cu măsura complementară de confiscare valorică a circa 120 kg  de fructe şi legume, în caloare de aproximativ 200 de lei;

– o sancţiune contravenţională, în valoare de 300 de lei, conform Legii 145/2014, privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol;

– 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 312/2003, privind producerea şi valorificarea legumelor.

  •  

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 217 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

  •  

Conduceau fără drept

În ziua de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 45 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 65 B, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

În noaptea de 15 spre 16 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au depistat un tânăr de 25 de ani, din comuna Buzoești, care conducea un autoturism pe DJ 659, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Reținuți de polițiști

În ziua de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au reţinut un bărbat de 25 de ani, din Miceşti.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii iulie 2020, bărbatul ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă de pe raza comunei Drăganu, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de 20.000 de lei.

Pentru administrarea probatoriului, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţa celui în cauză, respectiv la o casă de amanet, ocazie cu care au fost descoperite mai multe obiecte provenind din săvârşirea infracţiunii ce face obiectul cercetărilor.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi.

  •  

În ziua de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călinești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, şi au reţinut un tânăr de 22 de ani, din comuna Căteasca.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 septembrie a.c., cel în cauză ar fi sustras un cal din zona unei stâne de pe raza localităţii de domiciliu, împrejurare în care a fost depistat de poliţişti.

După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat și tentativă de furt, şi au reţinut doi bărbați, de 55 și 60 de ani, ambii din Hârsești.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada iulie-august 2020, cei doi ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe și anexe de pe raza localității de domiciliu, de unde ar fi sustras bunuri constând în electrocasnice, unelte de uz gospodăresc, alimente și păsări.

Pentru administrarea probatoriului, în cursul zilei de 15 septembrie a.c., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, la locuințele celor doi.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 5.000 de lei a fost recuperat în proporție de circa 70% și restituit persoanelor vătămate.

După administrarea probatoriului, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, care a fost însușită, cei doi fiind prezentați în fața instanței, care a dispus cercetarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice ori similare.

Din cercetări s-a stabilit că în luna septembrie 2018, un bărbat de 50 de ani, din Pitești, ar fi oferit spre comercializare, la punctul de lucru al unei societăți din municipiul Pitești, aproape 150 de articole vestimentare purtând denumirea și însemnele unor mărci înregistrate, prin aceasta aducând un prejudiciu în valoare de peste 20.000 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandat pus în executare de polițiști

În ziua de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Costești, privind pe un bărbat de 42 de ani, din Bascov, condamnat la 9 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost încarcerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.