duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăLOCALARGEŞ - Activităţi ale IJP

ARGEŞ – Activităţi ale IJP

spot_img

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 75.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 36 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 8 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe b-dul Republicii de pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.

Cel în cauză a fost sancționat conform OUG 195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 8 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un tânăr de 20 de ani, din Stâlpeni, care conducea un autoturism pe b-dul Dacia de pe raza orașului Mioveni, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Activități de combatere a comerțului ilicit

În perioada 6 – 8 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit.

Au fost verificate punctele de lucru a cinci societăți comerciale de pe raza localităților Albota și Ștefănești, care au ca obiect de activitate demontarea mașinilor și a echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor și comert cu ridicata a pieselor și accesoriilor pentru autovehicule.

 În urma verificărilor, au fost aplicate trei sancțiuni conform O.G. nr. 82/2000, privind autorizarea agenţilor economici care prestează servicii de reparaţie, de reglare şi/sau desfăşoară activitate de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, în valoare totală de 30.000 de lei.

Cu aceeași ocazie, reprezentanții societăților au fost instruiți cu privire la măsurile preventive ce trebuie respectate în contextul stării de alertă, pentru evitarea eventualei contaminări sau transmiteri a coronavirusului.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de 8 iunie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistate 10 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei, și au fost confiscate cantitatea de aproape 5 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente, precum și două atelaje folosite la transportul materialului lemnos.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa