duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăLOCALARGEŞ - Activităţi ale IJP

ARGEŞ – Activităţi ale IJP

spot_img

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 181 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 59.056 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 de permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 4 august a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti, a depistat o femeie de 29 de ani, din Moşoaia, care conducea un autoturism pe str. 1 Decembrie 1918, fără a deţine permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Reținut pentru şantaj

 În ziua de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal săvârșirea infracțiunii de șantaj, şi au reţinut un bărbat de 41 de ani, din comuna Şercaia, judeţul Braşov.

Din verificări s-a stabilit că în cursul lunii iunie a.c., cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o reţea de socializare, creând reprezentarea că acel cont aparţine unei tinere. Utilizând acest cont, cel în cauză ar fi obţinut fotografii în ipostaze compromiţătoare de la un bărbat din comuna Cuca, iar ulterior l-ar fi constrâns să trimită suma de 2.000 de lei, prin transfer bancar, ameninţându-l cu divulgarea imaginilor compormiţătoare.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 3 august a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Braşov, la locuinţa celui în cauză.

Totodată, cercetările au fost extinse şi cu privire la persoana care a ridicat suma de bani în urma transferului bancar, cel în cauză, bărbat de 34 de ani, din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, fiind cercetat în stare de libertate, în calitate de complicela sâvârşirea infracţiunii ce face obiectul cercetărilor.

După administrarea probatoriului, poliţiştii au reţinut pe bărbatul de 41 de ani, din comuna Şercaia, judeţul Braşov, iar în ziua de 4 august a fost prezentat de către procurori instanţei, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

  •  

Reţinut de poliţişti

În ziua de 4 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravehgerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de însușirea bunului găsit, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, şi au reţinut un bărbat de 52 de ani, din Bucureşti.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 18 iunie a.c., bărbatul în cauză, împreună cu un alt bărbat, de 31 de ani, tot din Bucureşti, ar fi utilizat un card bancar pentru a retrage mai multe sume de bani de la ATM-uri de pe raza municipiului Piteşti.

După administrarea probatoriului, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 52 de ani, în cursul zilei de astăzi fiind prezentat de către procurori în faţa Tribunalului Argeş, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Recomandăm cetăţenilor să nu ţină în portofel şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte asemena date de autentificare.

Totodată, amintim că din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa