ARGEŞ – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

În ultimele 24 de ore, aproate 350 de polițiști, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au desfășurat 30 de acţiuni punctuale, dintre care 27 au fost organizate independent de către poliţişti, două organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

În cadrul acțiunilor au fost verificate aproape 2.000 de persoane, precum și 122 de mijloace de transport.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 211 societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.600 de lei, după cum urmează:

– 152 de sancțiuni, în valoare de 11.600 de lei,ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

21 de sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinării.

  •  

În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Biroului pentru Protecția Animalelor și Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalității, au acționat pentru informarea operatorilor economici, dar și pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului și a celor sanitar-veterinare, în zona centrală a municipiului Pitești.

Polițiștii au acționat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID–19, precum și pentru informarea cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin, având în vedere noile măsuri instituite.

În urma acțiunii, au fost instruiți 15 operatori economici și au fost legitimate 29 de persoane, avertizate verbal pentru că nu purtau corespunzător masca de protecție, fiind aplicată și o sancțiune contravențională, cu avertisment, conform Legii 55/2020.

De asemenea, polițiștii din cadrul celor trei structuri au desfășurat activități de informare a cetățenilor cu privire la noile măsuri stabilite în H.G. nr. 1130/2021 și 1161/2021 ce au intrat în vigoare începând cu data de 25.10.2021.

  •  

În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu reprezentanți ai ISU Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului și a celor sanitar-veterinare, precum și pentru informarea operatorilor economici, în zona pieței Smârdan.

 Cu ocazia acțiunii au fost instruiți operatorii economici din zona comercială și au fostaplicate două sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, față de două persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, prin nepurtarea măștii de protecție în incinta pieței.

Totodată, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au verificat trei centre comerciale, 12 societăți comerciale, preponderent din domeniul alimentației publice și săli de jocuri de noroc, 14 mijloace de transport în comun și au legitimat 47 de persoane.

În urma abaterilor constatate, aceștia au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile  închise, spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport în comun.

  •  

În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au legitimat 42 de persoane și au verificat 23 de societăți comerciale, precum și 9 mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost efectuate instruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.350 de lei, conform Legii 55/2020, ca urmare a nerespectării obligației de a purta masca de protecție.

De asemenea, polițiștii Biroului de Ordine Publică Câmpulung au depistat pe str. Negru Vodă din Câmpulung, un bărbat de 24 de ani, din Cetățeni, care nu a respectat măsura carantinării la o adresă aleasă, de pe raza localității de domiciliu.

Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, iar situația constatată a fost comunicată la D.S.P. Argeș.

  •  

În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au legitimat 53 de persoane și au verificat 40 de autovehicule, dintre care 13 de mijloace de transport în comun, precum și 9 societăți comerciale.

Au fost efectuate reinstruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate, conform Legii 55/2020, 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării obligației de a purta masca de protecție, precum și o sancțiune contravențională, în valoare de 500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare.

  •  

În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au legitimat 28 de persoane și au verificat 12 mijloace de transport persoane și 12 societăți comerciale.

Au fost efectuate instruiri cu reprezentanții operatorilor economici, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate, conform Legii 55/2020, 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării obligației de a purta masca de protecție, precum și alte 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *