marți, noiembrie 30, 2021
AcasăLOCALArgeş - ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL...

Argeş – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

spot_img

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Acestea au vizat, în special zonele aglomerate, agenții economici cât și mijloacele de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 23 de acţiuni punctuale, dintre care 20 au fost organizate independent de către poliţişti, 2 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Aproape 2.000 de persoane, precum și 91 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 206  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.750 de lei, după cum urmează:

– 181 de sancțiuni, în valoare de 14.250 de lei,ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, unei persoane care nu a respectat măsura izolării/carantinării.

24 de sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei,ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

  •  

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Costești și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii economici cu obiect de activitate ,,alimentație publică”, pe raza orașului Costești.

Modul de acțiune este adaptat categoriei agenților economici verificați, obiectivul principal fiind respectarea regulilor de acces impuse consumatorilor, în contextul măsurilor de combatere a coronavirusului.

Au fost verificate șase astfel de obiective, nefiind constatate nereguli, însă au fost prelucrate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1090/2021, (publicată în Monitorul Oficial nr. 962/07.10.2021), ale Legii nr. 55/2020 și ale Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, în contextul incidenței de îmbolnăviri peste pragul de 6/1000 de locuitori.

  •  

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la o sală de jocuri de noroc și pariuri, respectiv un centru de fitness și culturism, de pe raza municipiului Pitești, nefiind constatate nereguli.

Au fost prelucrate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1090/2021, (publicată în Monitorul Oficial nr. 962/07.10.2021), ale Legii nr. 55/2020 și ale Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, în contextul incidenței de îmbolnăviri peste pragul de 6/1000 de locuitori.

  •  

În ziua de 18 octombrie a.c.,, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificare 8 societăți comerciale, precum și 4 autocare și 6 microbuze care efectuau transport de persoane.

În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

  •  

În ziua de 18 octombrie a.c.,, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificare 6 societăți comerciale, precum și mai multe mijloace de transport persoane.

În urma abaterilor constatate în cadrul acțiunii, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, toate avertismente, conform Legii 55/2020, pentru neportul măștii de protecție.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2, în special pe raza comunelor Moșoaia și  Babana, unde a fost instituită carantina săptămânală.

  •  

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, care efectuau verificarea la dolmiciliu a persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de izolare/carantină, au constatat că un bărbat de 41 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată din localitatea Lunca Corbului.

Ca  urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

  •  

În noaptea de 18 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, care efectuau verificări pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2, au depistat, în trafic, pe raza localității Țițești, un tânăr de 20 de ani, care nu și-a putut justifica deplasarea, având în vedere faptul că în localitate este instituită carantina săptămânală.

Ca  urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei.

spot_img
Articolul precedentSibiu – Acţiuni ale IJP
Articolul următorINSCRIERI LA 0751 384 331
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa