Argeş – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
69

Reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate localitățile județului, atât în spațiile publice închise, cât și în spațiile publice deschise, iar persoanele vaccinate nu sunt exceptate de la această măsură.

Polițiștii argeșeni, alături de jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai altori structuri, sunt în continuare la datorie pentru ca normele de prevenire impuse prin prevederi legale să fie respectate.

23 de acţiuni punctuale au fost desfășurate în cursul zilei de ieri, în cadrul acestora fiind angrenați aproape 150 de polițiști. Dintre aceste acțiuni, 20 au fost organizate independent de către poliţişti, 3 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Aproape 2.500 de persoane, precum și 139 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 132 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform O.G. 55/2020, un număr de 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.500 de lei, după cum urmează:

– 168 de sancțiuni, în valoare de 13.500 de lei,ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– o sancțiune, cu avertisment, reprezentantului unei societăți, pentru nerespectarea măsurilor de organizare a activității aplicabile operatorilor de comerț.

  •  

Verificări la localuri de alimentație publică, efectuate de polițiști

În ziua de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii de comerț cu obiect de activitate ,,alimentație publică, pe raza municipiului Pitești și a municipiului Curtea de Argeș.

Cu ocazia verificărilor, la una dintre societățile comerciale verificate, din municipiul Curtea de Argeș, s-a constatat că a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde.

Reprezentantul societății a fost sancționat contravențional, cu avertisment, conform Legii 55/2020, totodată fiindu-i pus în vedere să respecte prevederile legale aplicabile operatorilor economici în contextul efortului de limitare a răspândirii coronavirusului.

  •  

Acțiuni susținute ale polițiștilor, pentru respectarea normelor legale

Activitățile polițiștilor au fost intensificate pe întreg teritoriul județului, pe fondul creșterii numărului de persoane diagnosticate pozitiv, și al măsurilor dispuse în consecință.

În contextul actual, polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a măsurilor necesare, precumşi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus.

Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere către apropiați.

Pe raza municipiului Pitești, polițiștii Secțiilor de Poliție 1-4 Pitești, precum și polițiștii Biroului Rutier Pitești, au desfășurat 4 acțiuni punctuale.

Aceștia au verificat 50 de societăți comerciale și 52 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, au fost verificate aproape 700 de persoane și au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție.

Polițiștii din cadrul Poliției Muncipiului Câmpulung au desfășurat 6 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au verificat 15 agenți comerciali și 15 mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost verificate peste 350 de persoane și au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție.

Polițiștii din cadrul Poliției Muncipiului Curtea de Argeș au desfășurat 4 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au verificat 27 de societăți comerciale și 33 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost peste 370 de persoane și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au desfășurat o acțiune punctuală, în cadrul căreia au verificat 11 agenți comerciali și 16 mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost verificate aproape 250 de persoane și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here