ARGEŞ – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
126

Polițiștii argeșeni sunt la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore, polițiști au desfășurat 29 de acțiuni punctuale (din care 26 de acțiuni independente, 2 acțiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate 1.753 de persoane, 127 mijloace de transport persoane și  137 de societăți comerciale.

Au fost vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Localurile şi restaurantele au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 195 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.500 de lei, după cum urmează:

157 de sancțiuni, în valoare de 16.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

37 de sancțiuni, în valoare totală de 4.500 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei societăți comerciale pentru organizarea de activități în spații publice închise pentru care au fost instituite restricții

  •  

Nu a respectat restricțiile privind programul de lucru

În seara zilei de 25 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Drăganu au acţionat pe raza de competenţă, pentru verificarea respectării prevederilor legale specifice măsurilor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus.

În urma activității, polițiștii au depistat o societate comercială din localitatea Dedulești (terasă), care își desfășura activitatea după ora 18:00, încălcând, astfel, prevederile legale în vigoare, având în vedere faptul că în localitatea Morărești, unde incidența cazurilor de COVID-19 este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică de 7,5/1.000 de locuitori, era permisă funcționarea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, până la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În urma celor constatate, administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.