Argeş – ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
43

Peste 170 de sancţiuni contravenţionale au fost  aplicate, în ultimele 24 de ore, de polițiști și polițiști locali, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

142 de societăți, din 155 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Totodată, 347 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 133 sunt  mijloace de transport în comun.  De asemenea, cei 250 de polițiști și polițiști locali care s-au aflat la datorie ieri, au verificat, în total, 1.598 de persoane.

Au fost organizate 30 de acțiuni punctuale (din care 27 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.500 de lei, astfel:

-144 de sancțiuni, în valoare de 12.500 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;

-26 de sancțiuni, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00),

-3 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat o tânără de 21 de ani, din Curtea de Argeș, care nu a respectat măsura izolării/carantinei la adresa declarată.

Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.C.I. Argeș.

  •  

În ziua de 18 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au identificat un bărbat de 29 de ani, din Călinești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, ce fusese instituită începând cu ziua de 05 februarie a.c..

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. și C.J.C.C.I. Argeș.

  •  

Polițiștii din cadrul Poliției Locale Câmpulung, cu ocazia verificărilor zilnice, au constatat că un bărbat de 25 de ani, din Câmpulung, nu se afla la adresa de izolare/carantinare declarată. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

  •  

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.