ARGEŞ – ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
188

 Poliţiştii argeşeni sunt în continuare la datorie, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

Polițiștii argeșeni au desfășurat 33 de acţiuni punctuale, dintre care 30 au fost organizate independent de către poliţişti, două organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Peste 2.000 de persoane, precum și 168 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 196 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 171 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.500 de lei, după cum urmează:

– 166 de sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei,ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

4 sancțiuni, în valoare de 500 de lei,ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinei/izolării.

  •  

În ziua de 04 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Biroului pentru Protecția Animalelor și Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitității, au acționat pentru informarea operatorilor economici, dar și pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în zona centrală a municipiului Pitești.

Polițiștii au acționat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID–19, precum și pentru informarea cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin, având în vedere noile măsuri instituite.

În urma acțiunii, au fost instruiți 10 operatori economici și au fost legitimate 15 persoane, fiind aplicată o sancţiune contravenţională (avertisment), ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

  •  

În ziua de 04 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificate 8 societăți comerciale, precum și 5 autovehicule care efectuau transport de persoane, nefiind constatate nereguli.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

  •  

În ziua de 04 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au legitimat 35 de persoane și au verificat 18 mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost efectuate instruiri cu reprezentanții a 7 societăţi comerciale, dar au fost efectuate și verificări în ceea ce privește respectarea legislației în vigoare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov-2.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, cu avertisment, conform Legii 55/2020.

  •  

În ziua de 04 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au  acţionat pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, poliţiştii au verificat 70 de persoane, 19 mijloace de transport persoane, precum şi 12 agenţi economici.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.380 de lei, dintre care 15 sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei conform Legii 55/2020, trei sancţiuni, în valoare de 300 de lei, conform Legii 61/1991, trei sancţiuni, în valoare de 580 de lei, conform O.U.G. 195/2002, o sancţiune, în valoare de 2.000 de lei, conform O.U.G. 34/2008 şi o sancţiune, conform Legii 38/2003.

  •  

În ziua de 04 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au  acţionat pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV.

Astfel, poliţiştii au verificat 57 de persoane, 14 mijloace de transport persoane, precum şi 17 agenţi economici.

S-au desfăşurat activităţi de verificare în trafic şi în staţiile speciale a autovehiculelor de tip Taxi, pentru informarea conducătorilor acestora cu privire la obligativitatea portului măştii de protecţie.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației şi a reprezentanţilor societăţilor comerciale despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 10 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

  •  

În ziua de 04 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 26 de ani, din Stâlpeni, care nu a respectat măsura izolării la adresa declarată de carantinare.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia  a fost comunicată D.S.P. Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.