ARGEŞ – ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
235

În acest sfârşit de săptămână, peste 350 de poliţişti argeşeni au fost la datorie, în medie, zilnic, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

Polițiștii argeșeni au desfășurat 28 de acţiuni punctuale, dintre care 24 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Aproape 2.000 de persoane, precum și 135 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 170 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 187 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.250 de lei, după cum urmează:

– 172 de sancțiuni, în valoare de 4.500 de lei,ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

14 sancțiuni, în valoare de 2.750 de lei,ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinei/izolării.

  •  

În ziua de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat, pe raza de competență, pentru respectarea măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2.

Au fost verificate 21 de persoane, 8 societăți comerciale, precum și 6 autovehicule care efectuau transport de persoane.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

  •  

În ziua de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au  acţionat pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV 2, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, poliţiştii au verificat 51 de persoane, 10 mijloace de transport persoane, precum şi 12 agenţi economici.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020.

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației şi a reprezentanţilor societăţilor comerciale despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

  •  

În ziua de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au  acţionat pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV2.

Astfel, poliţiştii au verificat 240 de persoane, 10 mijloace de transport persoane, precum şi 14 agenţi economici.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 (7 dintre acestea, avertismente, pentru nepurtarea măștii de protective și 3 pentru nerespectarea măsurilor pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor).

De asemenea, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire pentru informarea populației şi a reprezentanţilor societăţilor comerciale despre noile măsuri instituite cu privire la combaterea răspândirii virusului SARS-COV2.

  •  

În ziua de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Pitești au depistat un bărbat de 45 de ani, din Pitești, care nu a respectat măsura izolării la adresa declarată de carantinare.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia  a fost comunicată D.S.P. Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.