Monday, October 18, 2021
HomeLOCALARGEŞ - ACȚIUNI DE PREVENIRE PRIVIND RĂSPÂNDIREA SARS COV-2, DESFĂȘURATE ÎN...

ARGEŞ – ACȚIUNI DE PREVENIRE PRIVIND RĂSPÂNDIREA SARS COV-2, DESFĂȘURATE ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Argeș, au continuat acţiunile de verificare, cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale,târguri, piețe, terase, săli de jocuri de noroc, săli de sport, dar şi în mijloacele de transport în comun, privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

La acțiunile punctuale desfăşurate au participat aproximativ 100 de polițiști, 50 de jandarmi și 20 de polițiști locali, dar și pompieri și reprezentanți ai altor instituții abilitate.

Astfel, au fost verificate 51 de societăți comerciale, peste 150 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 250 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 •  

Exemple:

În ziua de 19 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş și împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, au acționat în târgul săptămânal din Domnești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, pentru verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, dar și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.270 de lei și a fost confiscată suma de 400 de lei.

De asemenea, au fost întocmite două dosare penale, conform Legii 84/1998, pentru punerea în circulație de obiecte de îmbrăcăminte contrafăcute.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

 • 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4500 de lei, conform O.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;
 • 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 900 de lei, conform Legii 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol;
 • 4 sancțiuni contravenționale,în valoare de4.000 de lei, conform Legii 12/1990,privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite;
 • 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 870 lei, conformOUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;
 • 6 sancțiuni contravenționale (avertismente), pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
 •  

În ziua de 19 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Pitești, al unui echipaj de jandarmi și împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, D.S.V.S.A. și Direcției de Sănătate Publică au acționat în târgul săptămânal din Bradu, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, pentru verificarea respectării legislației în domeniu, dar și pentru verificarea respectării obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Au fost controlate 19 societăți comerciale și au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale, astfel:

 • 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.400 de lei, conformHotărârii 984/2005, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;
 • 2 sancțiuni contravenționale (avertismente), conform OG 2/2002;
 • 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 580 de lei,conformOUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;
 • 1 sancțiune contravențională, în valoare de500 de lei, conform Legii 61/0991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
 •  

În ziua de 19 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor locali și împreună cu reprezentanți din cadrul D.S.V.S.A., au acționat în Piața Centrală din municipiul Câmpulung și în zona magazinelor și teraselor, pentru verificarea respectării legislației în vigoare.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 de lei , 8 dintre acestea fiind aplicate conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și una conform Legii 61/1991.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au acționat în zona târgului săptămânal din localitatea Rucăr și în localitatea Dâmbovicioara, ocazie cu care au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.000 de lei, două dintre acestea (avertismente), conform Legii 55/2020 și două, în valoare de 15.000 de lei fiecare, conform Legii 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

 •  

În ziua de 19 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț s-au sesizat cu privire la faptul că, pe raza comunei Lerești, la un local public, s-a organizat un eveniment cu caracter privat (cununie) la care participau peste 50 de persoane, fără să fie respectate prevederile Legii 55/2020.

Ca urmare a celor constatate, a  fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020, administratorului localului. Totodată, cu 2.000 de lei a fost sancționat, conform Legii 55/2020, și beneficiarul petrecerii.

 •  

Polițiștii din cadrul secțiilor de poliție urbană Pitești, împreună cu polițiștii locali, au efectuat verificări în zona piețelor, centrelor comerciale, sălilor de jocuri de noroc, terase și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, peste 30 de societăți comerciale, dar și aproximativ 30 de mijloace de transport în comun, din Pitești, au fost verificate de polițiștii piteșteni, fiind aplicate 25 de sancțiuni contravenționale (amenzi și avertismente), în valoare totală de 2.500 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale și mijloacele de transport în comun.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru  punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa