Argeş – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
48

Peste 1500 de persoane, 120 de societăți comerciale şi aproape 330 de autovehicule au fost verificate în ultimele 24 de ore.

Activităţile desfăşurate de poliţişti, împreună cu celelalte forţe cu care se acţionează în sistem integrat, se menţin la aceeaşi intensitate.

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00. Scopul activităţilor noastre nu îl reprezintă aplicatea de sancţiuni, dar abaterile de la normele legale nu vor fi tolerate.

În ultimele 24 de ore, un număr de 208 poliţişti și 42 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 28 de acţiuni punctuale (dintre care 25 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.526 de persoane, precum și 329 de autovehicule, dintre care 124 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 157 de locaţii şi 124 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.250 de lei, după cum urmează:

-119 sancţiuni, în valoare de 18.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-36 de sancţiuni, în valoare de 7.750 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate unor persoane identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

  •  

Exemplu:

În ziua de 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat, în jurul orei 11:00, pe DC 704C de pe raza localității Călinești, doi tineri, de 23 și 19 ani, care figurau în carantină la adresa aleasă, de pe raza localității de domiciliu.

În urma celor constatate, cei în cauză au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here