ARGEŞ – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
79

Polițiștii argeșeni au fost la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, pe perioada minivacanței.

Peste 6.000 de persoane au fost verificate de polițiștii argeșeni, în cadrul activităților curente, iar mai multe evenimente private au fost întrerupte.

În ultimele patru zile, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 112 acțiuni punctuale (din care 100 de acțiuni independente ale polițiștilor, 8 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 4 acțiuni cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților, au fost verificate 6.166 de persoane, precum și 419 mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost verificate 594 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecție individuală, atât de către personal cât și de către clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicate 449 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.500 de lei, astfel:

364 de sancțiuni, în valoare totală de 33.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

48 de sancţiuni, în valoare de 8.000 de lei, au fost aplicatepentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;

33 de sancțiuni, în valoare de 10.500 de lei, au fost aplicate în urma desfășurării unor evenimente private.

-4 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, persoanelor care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă.

  •  

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au identificat un bărbat de 41 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din comuna Cocu.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

  •  

În ziua de 01 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, care efectuau verificarea persoanelor care au stabilită măsura izolării sau carantinării la adresa declarată, au identificat doi tineri de 21 de ani, respectiv 19 ani, ambii din Berevoești, care nu au respectat măsura carantinării la adresele declarate.

În urma celor constatate, cei doi au fost sancţionați cu amenzi în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

  •  

În ziua de 02 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au identificat, în trafic, pe raza localității Merișani, un tânăr de 21 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.

În urma celor constatate, tânărul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

  •  

Nu au respectat interdicțiile impuse

În seara zilei de 01 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au constatat că la sediul unei societăți comerciale din localitatea Micești, care funcționa ca bar și sală de jocuri, se desfășurau activități în jurul orei 00.00

Totodată, în incinta locației au fost identificate 5 persoane, care nu-și justificau prezența în acel loc și la acea oră .

Drept urmare, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, după cum urmează:

-5 sancţiuni, în valoare totală de 2.500 de lei, conform Legii55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, ca urmare a nerespectării restricţiilor privind deplasarea sau libera circulaţie;

-o sancţiune, în valoare de 500 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de convieţuire socială, uneia dintre persoane;

De asemenea, a fost sesizat I.T.M Argeş, pentru dispunerea măsurilor legale conform competenţelor, ca urmare a nerespectării programului de funcţionare în contextul pandemiei de COVID-19.

  •  

Sancțiuni aplicate în urma desfășurării unor evenimente private

În ziua de 02 mai a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (aniversare) se afla în desfășurare la o locuință de pe raza localității Călinești.

Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, organizatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, totodată fiind aplicate alte 15 sancțiuni contravenționale, persoanelor care au luat parte la eveniment, cu încălcarea normelor privind diminuarea impactului riscurilor, prevăzute de Legea 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

  •  

În ziua de 02 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești s-au sesizat cu privire la faptul că, într-un imobil de pe raza de competență, se desfășoară un eveniment privat, cu muzică la un volum ridicat.

Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, cei doi organizatori au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și cu 200 de lei, fiecare, conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

  •  

În ziua de 03 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota s-au sesizat cu privire la faptul că, un eveniment privat (aniversare) se afla în desfășurare la o locuință de pe raza localității Albota.

Evenimentul a fost întrerupt, iar în urma verificărilor, organizatorul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 3.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.