ARGEŞ – ACȚIUNI DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

0
217

Peste 150 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate în urma verificărilor efectuate pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Polițiștii au verificat, în cursul zilei de ieri, în total, 2.094 de persoane. Totodată, au fost verificate 129 de locații, dintre care 131 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, 112 mijloace de transport persoane au fost verificate, dintre care 96 au fost mijloace de transport public în comun.

Au fost organizate 28 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, două acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.250 de lei, astfel:

102 sancțiuni, în valoare totală de 16.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

48 de sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicatepentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 22.00-05.00);

-o sancţiune, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

  •  

Nu a respectat măsura izolării/carantinei

În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Mioveni au depistat un bărbat de 30 de ani, din Mioveni, care nu a respectat măsura izolării la adresa declarată, în urma revenirii dintr-o țară pentru care este insitituită o astfel de măsură.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

  •  

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic, şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.         

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.