ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
34

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au soluționat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunilor august și septembrie a.c., un bărbat de 25 de ani, din Bârla, ar fi determinat, pe fondul unei relații de concubinaj, iar ulterior ar fi constrâns o femeie să întrețină relații sexuale contra cost, în locuințe situate pe raza municipiului Pitești.

Reamintim că, în ziua de 23 septembrie, după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În ziua următoare, bărbatul a fost prezentat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care au dispus cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Totodată, față de acesta au fost impuse, alături de alte obligații, și obligațiiile de a nu se apropia și de a nu comunica prin nicio modalitate cu persoana vătămată.

În ziua de 13 octombrie a.c., ca urmare a faptului că inculpatul nu a respectat obligațiile impuse, a fost formulată propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, propunere ce a fost admisă de Judecătoria Pitești la data de 17octombrie a.c.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

  •  

A fost depistată conducând sub influența alcoolului

În noaptea de 07 spre 08 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat o femeie de 45 de ani, din Merișani, care conducea un autoturism pe DN 7, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă femeia a refuzat transportul la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal.

  •  

Conducea, fără drept, un moped neînregistrat

În ziua de 07 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un tânăr de 22 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un moped, pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

De asemnea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că mopedul nu era înregistrat sau înmatriculat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tutuor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Societate sancționată pentru nereguli silvice

În ziua de 06 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești, au desfășurat activități de prevenire și combatere a ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu obiect de activitate specific, de pe raza localității Dragoslavele.

În urma verificărilor, s-a stabilit că agentul economic a deținut cantitatea de 9,85 mc lemn rășinoase, fără documente de proveniență.

În urma celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Dragoslavele. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.