ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
200

Reținut ca urmare a încălcării ordinului de protecție

În ziua de 31 octombrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu au fost sesizati în mod direct de către un bărbat de 60 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, despre faptul că fiul său, de 30 de ani, împotriva căruia era emis un ordin de protecție, ar fi încălcat obligațiile impuse prin aceea că ar fi revenit la locuință în ziua de 28 octombrie.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încalcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 31 alin. 1 și dispuse prin ordinul de protecție”, faptă prev. de art. 47 din Legea 217/2003.

Totodată, cu ocazia administrării probatoriului, s-a constatat că cel în cauză ar fi încălcat și obligațiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu, la data de 15 octombrie a.c.

După administrarea probatoriului, în ziua de 31 octombrie a.c., bărbatul de 30 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Depistați cu câini din rasa ogar, pe fondul de vânătoare

În cursul nopții de 31 octombrie spre 01 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au acționat pentru respectarea prevederilor Legii 407/2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic, pe raza fondului de vânătoare Izvoru-Mozăceni, ocazie cu care au depistat un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Izvoru, în care se mai aflau alți 4 bărbați, cu vârste de 17, 21, 25 și 26 de ani, toți din aceeași localitate. De asemenea, în autoturism se mai aflau și 3 câini din rasa ogar.

Totodată, în urma verificărilor s-a stabilit și autoturismul în cauză avea valabilitatea ITP și a poliței RCA expirate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.370 de lei, după cum urmează:

– 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.500 de lei, conform art. 48 alin. 1lit. e din Legea 407/2006;

– 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 870 de lei, ca urmare a abaterilor la normele rutiere constatate, (lipsă documente, ITP expirat, RCA expirat și punerea în circulație a unui autovehicul având certificatul de înmatriculare reținut), totodată fiind aplicate măsurile complementare de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, reținerea în lipsă a certificatului de înmatriculare și 4 puncte penalizare.

  •  

Verificări ale polițiștilor la agenții economici

În ziua de 31 octombrie a.c., între orele 13:00-15:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, precum și combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului cu medicamente, substanțe dopante, suplimente sportive și au efectuat verificări la 3 agenți economici, cu obiect de activitate Cluburi-centre de fitness și Centre fitness și culturism, pe raza orașului Mioveni.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 lei, conform prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, totodată fiind dispusă măsura complementară de confiscare a sumei de 313 lei.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 31 octombrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un tânăr de 19 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DC 83, pe raza Țițești, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.