Argeş – Acţiuni ale IJP

0
139

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate aproape 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

De asemenea, de o importanță deosebită este și respectarea tuturor regulilor de circulație, în special cele referitoare la viteza legală, consumul de alcool, deplasarea pe lângă pietoni și schimbarea direcției de deplasare (prin viraj la stânga).

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 32 de ani, din Pitești, care a condus o autoutilitară pe DN7 Călinești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 109 km/h.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 32 de ani, din Singapore, care conducea un autoturism pe strada Serelor din Bascov, fără a poseda permis de conducere valabil pe teritoroiul României.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 53 de ani, cetățean spaniel, care conducea un autoturism pe str. Progresului din Curtea de Argeș, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

În ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 40 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe str. Lascăr Catargiu de pe raza localității de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal.

  •  

Conducea fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 25 de ani, din Cotmeana, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza localității Tigveni, fără a poseda permis de conducere și în timp ce se afla sub influența alcoolului.

De asemenea, din verificări, s-a stabilit că plăcuțele cu numărul de înmatriculare ce erau aplicate pe autoturismul condus de cel în cauză, erau aferente unui alt autovehicul.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 225 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.