Argeş – Acţiuni ale IJP

0
106

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate aproximativ 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 6 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

De asemenea, de o importanță deosebită este și respectarea tuturor regulilor de circulație, în special cele referitoare la viteza legală, consumul de alcool, deplasarea pe lângă pietoni și schimbarea direcției de deplasare (prin viraj la stânga).

  •  

Trimiși în judecată pentru tâlhărie, respectiv favorizarea făptuitorului

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 19 septembrie a.c., un tânăr de 20 de ani, din Pitești, cercetat în stare de arest preventiv, ar fi sustras prin întrebuințarea de acte de violență, suma de 150 de lei, de la fosta prietenă, în timp ce se afla la locuința acesteia.

Pe parcursul cercetărilor, persoana vătămată a revenit asupra aspectelor declarate inițial, schimbând în noua declarație situația de fapt, prin susținerea că tânărul nu ar fi agresat-o fizic, ci doar ar fi îmbrâncit-o, iar suma însușită de cel în cauză ar fi de 20 de lei, bani care ar fi fost aduși de către tânăr cu o zi înainte.

În urma administrării probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cercetările au fost extinse și cu privire la săvârșirea infracțiunii de favorizare a făpturitorului, conform art. 269 din Codul Penal, întrucât din cercetări a rezulat că declarațiile tinerei a fi fost date cu scopul îngreunării cercetării penale și împiedicării tragerii la răspundere a tânărului de 20 de ani.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, atât față de tânărul de 20 de ani, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, conform art. 233 din Codul Penal, cât și a tinerei de 18 ani, cercetată în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizare a făptuitorului, conform art. 269 din Codul Penal.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 16 spre 17 februarie 2021, în jurul orie 23:30, un bărbat de 30 de ani, din Schitu-Golești, a fost depistat de polițiști conducând un autoturism, pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, în urma analizelor de specialitate rezultând că acesta avea o îmbibație mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Bunuri recuperate de polițiști

În ziua de 14 octombrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați de către o femeie de 51 de ani, din localitate, că în timp ce se afla la un magazin din Topoloveni, o persoană necunoscută i-ar fi sustras plasele în care avea cumpărături, din zona de bagaje a unui magazin.

Polițiștii s-au deplasat la sediul agentului commercial, unde, pe baza imaginilor de la sistemul de supraveghere al magazinului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care și-a însuțit bunurile în cauză.

În urma activităților, polițiștii au identificat un bărbat de 60 de ani, din comuna Mătăsaru, județul Dâmbovița, iar cu ocazia efectuării controlului bagajelor aflate asupra acestuia, bunurile aparținând persoanei vătămate au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

Cercetările continua, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.