Argeş – Acţiuni ale IJP

0
118

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

De asemenea, de o importanță deosebită este și respectarea tuturor regulilor de circulație, în special cele referitoare la viteza legală, consumul de alcool, deplasarea pe lângă pietoni și schimbarea direcției de deplasare (prin viraj la stânga).

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Din cercetări s-a stabilit că în dimineața zilei de 26 iunie 2021, în jurul orie 07:30, un bărbat de 51 de ani, din Schitu-Golești, a fost depistat de polițiști conducând un ansamblu rutier format din autocamion și remorcă, pe str. Șoseaua Națională din Municipiul Câmpulung, în urma analizelor de specialitate rezultând că acesta avea o îmbibație mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Polițiștii din cadrul Secției de Politie Valea Mare-Pravat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport prevăzute la art. 68 alin.1 din Legea 46/2008R”, conform art. 68 alin.21 din Legea 46/2008R – Codul Silvic.

În urma administrării probatoriului, a rezultat  că în ziua de 27 ianuarie 2021, un bărbat de 28 de ani, din  comuna Berevoești, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autocamion cu remorcă, cu care transporta pe raza localității Albeștii de Muscel, cantitatea de 37,79 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență sau transport.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunerea de trimitere în judecată, totodată fiind făcută și propunerea de confiscare specială, conform art. 112 din Codul Penal, coroborat cu art. 68, alin.22 din Legea 46/2008R – Codul Silvic, pentru ansamblul de vehicule format din autocamion și remorcă, precum și pentru materialul lemnos transportat fără documente legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.