ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

0
87

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și fals informatic în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada septembrie – octombrie 2020, un bărbat de 31 de ani, din Pitești, ar fi obținut diverse sume de bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care indicea în eroare reprezentanții unor asemenea servicii. Bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-și însuși sumele de bani solicitate ca acont.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 60.000 de lei.

Reamintim că în ziua de 15 octombrie 2020, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Dosarul cauzei va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 65.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 7 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

  •  

Conducea având dreptul de a conduce suspendat

În ziua de 25 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 52 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Republicii, iar în urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză figura cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continua, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 25 iulie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 59 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Craiovei din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

În ziua de 25 iulie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au depistat un bărbat de 66 de ani, din Morărești, care conducea un autoturism pe DJ 703B, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

După testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

  •  

Transporta material lemnos fără documente de proveniență

În ziua de 25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au acționat pentru respectarea regimului silvic, ocazie cu care au depistat un bărbat de 30 de ani, din Nucșoara, care transporta material lemnos pe DJ 731, pe raza localității de domiciliu, cu o autoutilitară, fără a deține documente care să ateste proveniența legală.

În urma verificării de către un specialist silvic a cantității transportate cu ansamblul rutier, s-a constatat că acesta avea încărcată cantitatea de 1,5 metri cubi, lemn foc de esență fag.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

  •  

Verificări la agenții comerciali

În perioada 23-25 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au acționat pe raza de competență, împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind privind unele măsuri de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19,  a  Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum și a H.G. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

În urma activităților, au fost descoperite nereguli la 3 terase, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

-o sancțiune, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, aplicată administratorului localului;

-6 sancțiuni, cu avertisment, conform Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, aplicată cleinților;

-o sancțiune, în valoare de 2.500 de lei, conform H.G. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, aplicată de reprezentanții ISU Argeș.

De asemenea, la toate unitățile verificate, s-a pus în vedere reprezentanţilor acestora să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

  •  

În perioada 23-25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, au desfășurat o acțiune de verificare a modului de comercializare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și a condițiilor sanitare veterinare în care operatorii economici iși desfășoară activitatea.

          Au fost verificați mai mulți comercianți care expuneau spre vânzare alimente pe raza comunelor Rucăr și Dâmbovicioara – traseul Rucar-Bran, ocazie cu care au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.400 de lei, conform H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, totodată fiind confiscate produse din carne, lapte și fructe.

  •  

Acțiuni pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate 19 acţiuni punctuale (dintre care 16 organizate independent de către poliţişti, una organizată cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 861 de persoane, precum și 74 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost verificate 98 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 10 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.500 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.