Monday, October 18, 2021
HomeLOCALARGEŞ - Acţiuni ale IJP

ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 4 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 18 ani, din Bughea de Jos, care conducea un autoturism pe DC 13, pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 25 spre 26 iulie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Căldăraru, ar fi sustras, de pe raza municipiului Pitești, o autoutilitară, pe care ar fi condus-o pe drumurile publice, iar ulterior ar fi vândut-o.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Reamintim că în ziua de 29 iulie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, într-o altă cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, furt și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, în prezent aflându-se în stare de arest preventiv.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

În ziua de 28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Slatina, privind pe un tânăr de 21 de ani, din Vedea, condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Tânărul a fost încarcerat.

  •  

Activități de combatere a delictelor silvice

În ziua de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Vlădești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Din verificări s-a constatat faptul că reprezentantul societății verificate a expediat cantitatea de 29,91 mc de material lemnos, fără documente de însoțire și nu a verificat corespunzător avizele de însoțire, la momentul primirii în depozit a materialelor lemnoase.

Ca urmare a neregulilor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice. Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de  29,91 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 12680,786 de lei.

  •  

În ziua de 28 octombrie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistați 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, care au tăiat, deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 3.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproape 2 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa