AcasăLOCALARGEŞ - Acţiuni ale IJP

ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 169 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

 •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 2 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 32 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 km/h.

Bărbatul a fost sancționat conform OUG 195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 •  

În ziua de 2 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 18 ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.

Tânărul a fost sancționat conform OUG 195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 •  

Conduceau fără drept

În ziua de 2 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Munteni, județul Galați, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Drăganu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 •  

În ziua de 2 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 59 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung din Pitești, având permisul de conducere anulat.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 •  

Conducea sub influența alcoolului

În seara zilei de 2 iunie a.c., în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Costești au depistat un bărbat de 43 de ani, din aceeaşi localitate, care a condus o autoutilitară, pe str. Progresului de pe raza localităţii de domiciliu, iar pe fondul consumului de alcool, a provocat un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

 •  

Deţinea ţigări nefiscalizate

În ziua de 2 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat pe str. Crinului, o femeie de 44 de ani, din Căteasca, care avea asupra sa 200 de țigarete nefiscalizate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006, întreaga cantitate de țigări fiind confiscată.

 •  

Reţinuţi de poliţişti

În ziua de 2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire și lipsire de libertate.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în data de 30 mai a.c., un bărbat de 50 de ani, din comuna Bascov, ar fi împiedicat o femeie de 43 de ani, din Pitești să îi părăsească autoturismul și ar fi lovit-o în mod repetat.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 •  

În ziua de 2 iunie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 1 iunie a.c., un bărbat de 56 de ani, din Pitești, ar fi întreținut un raport sexual cu o tânără de 19 ani, din aceeași localitate, împotriva voinței acesteia.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, iar în cursul serii a fost de către Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 •  

Cercetări finalizate de polițiști

În ziua de 2 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada decembrie 2016 – iulie 2017, o femeie de 40 de ani, din Câmpulung, în calitate de administrator la o agenție de turism, ar fi încasat sume de bani de la 47 de clienți, inducându-i în eroare prin promisiunea că le va achiziționa pachete de servicii turistice,

Prejudiciul, estimat la peste 71.000 de lei, a fost recuperat în proporție de peste jumătate.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

 •  

În ziua de 2 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de viol.

Din cercetări s-a stabilit că, în dimineaţa zilei de 25 decembrie 2019, un bărbat de 35 de ani, din Câmpulung, ar fi constrâns o femeie de 25 de ani, să întreţină relaţii sexuale.

Reamintim că în ziua de 14 mai a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar în cursul zilei următoare a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

 •  

În ziua de 2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 30 aprilie a.c., un minor de 17 ani, din Băiculești, profitând de faptul că autoturismul nu era asigurat, ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa