Argeş – Acţiuni ale IJP

0
18

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 70.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

  •  

Conduceau fără drept

În ziua de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Piteşti au depistat un tânăr de 21 de ani, din municipiul Piteşti, care conducea un autoturism pe strada Burebista din municipiul Piteşti, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

În ziua de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Bughea de Sus, care conducea un moped pe strada G-ral I. Dragalina din municipiul Câmpulung, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Cercetări finalizate de poliţişti

În ziua de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2012-2013, un bărbat de 41 de ani, din Slobozia, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale, constând în achiziția de cereale, sustrăgându-se, astfel, de la plata obligațiilor fiscale și cauzând un prejudiciu în valoare de peste 100.000 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here