Argeş – Acţiuni ale IJP

0
19

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 44 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Țițești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu o viteză de 132 km/h.

Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, totodată fiind reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Verificări ale modului de organizare a pazei

În ziua de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfăşurat activităţi de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, precum și verificare a modului de desfășurare a activității furnizorilor de servicii de securitate private.

Au fost verificate 4 puncte de lucru ale unor săli de jocuri de noroc, iar în urma verificărilor s-a constatat că la unul dintre obiectivele controlate, amenajările nu erau conforme măsurilor stabilite prin analiza de risc, respectiv la un alt obiectiv modul de depozitare al valorilor era necorespunzător normelor în vigoare.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 333/2003R privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, respectiv H.G. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare a legii.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea agenților de pază cu privire la modul de desfășurare al serviciului, purtarea elementelor distinctive şi a mijloacelor din dotare, precum și respectarea consemnului general și particular al postului, iar la cele la care s-au constatat nereguli, au fost stabilite termene de remediere a deficiențelor.

  •  

Societate amendată pentru nereguli privind expedierea de material lemnos

          În ziua de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, finalizând verificările la o societate comercială cu sediul în localitatea Hârtiești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

          În urma verificărilor s-a constatat faptul că a fost expediată din depozit, fără documente de proveniență, cantitatea totală de 237,49 mc material lemnos de esenţă răşinoase, respectiv peste 220 mc lemn rotund și 17 mc lemn de foc.

          Totodată, din verificări s-a stabilit şi că evidenţa intrărilor-ieșirilor de materiale lemnoase nu era completată conform normelor din domeniu.

Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare totală  de 11.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar întreaga cantitate de material lemnos nejustificată legal, în valoare de 46.750,51 de lei, a fost confiscată valoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here