Argeş – Acţiuni ale IJP

0
44

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 51.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

  •  

Conduceau sub influenţa alcoolului

În ziua de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Budeasa, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

În ziua de 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 49 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe raza DJ 702 A, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

Transportau lemne fără documente legale

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 30 de ani, din Dobrești, care conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, având încărcat material lemnos, pentru care a prezentat documente de proveniență și însoțire a materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că cel în cauză ar fi efectuat mai multe transporturi, cu același aviz.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 1,8 mc de materialul lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic competent.

  •  

          Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un bărbat de 25 de ani, din Mihăești, care transporta pe DN 73, cu o autoutilitară, cantitatea de 1,6 mc de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau însoțire.

          Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here