Argeş – Acţiuni ale IJP

0
18

Reţinuți de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au reţinut un bărbat de 45 de ani, din Făgețelu, județul Olt.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01-13 aprilie și în ziua de 13 iulie a.c., bărbatul ar fi pătruns, prin efracție, în locuințele a două persoane din municipiul Pitești, de unde ar fi sustras mai multe telefoane mobile și o pereche de încălțăminte.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 24 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu număr de înmatriculare fals, şi au reţinut un tânăr, de 20 de ani, din comuna Cocu.

Din cercetări s-a stabilit că în zilele de 21 și 30 iunie a.c., cel în cauză ar fi condus pe drumurile publice autoturisme cu numere false de înmatriculare, pe care le-ar fi alimentat cu combustibil din două stații de alimentare de pe raza localităților Cotmeana și Albota, fără să achite contravaloarea acestuia.

Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 24 septembrie a.c., poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza comunei Cocu.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 23 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Berislăvești, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe raza localității Tigveni, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 27 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Dumbravei de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

Efectua activități de taximetrie ilegală

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 66 de ani, din Davidești, care efectua transport de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

          Din cercetări s-a stabilit că, în repetate rânduri, în perioada sărbătorilor de iarnă, un bărbat de 43 de ani, din Pitești, ar fi comercializat, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 300 kg de articole pirotehnice, în valoare de circa 25.000 de lei.

          Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de trimitere în judecată.

  •  

Activități de combatere a delictelor silvice

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea delictelor silvice, ocazie cu care au depistat un bărbat de 40 de ani, care transporta cu o autoutilitară, pe raza localității Stoenești,  0,800 mc de material lemnos prelucrat, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancționat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.

  •  

În ziua de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au depistat un bărbat de 47 de ani, din Pietroşani, care transporta material lemnos cu un autocamion, pe DJ 731, pe raza localității Domnești.

Bărbatul a prezentat, pentru control, un aviz de însoţire a materialului lemnos, din care reieşea că transportă 13,66 metri cubi, însă, în urma evaluării materialului lemnos de către un specialist silvic, s-a constatat că autovehiculul avea încărcată în plus cantitatea totală de 1,3 metri cubi faţă de cea consemnată în documente.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Domneşti. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here