Argeş – Acţiuni ale IJP

0
36

Reţinut de poliţişti

În ziua de 22 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de viol și rele tratamente aplicate minorului, şi au reţinut un bărbat de 47 de ani, din Poiana Lacului.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie 2018 – noiembrie 2019, bărbatul și-ar fi agresat fizic toți cei șapte copii și ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră.

Pentru administrea probatoriului, în cursul zilei de 22 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeș, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința celui în cauză.

Ulterior, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Acesta a fost prezentat în faţa instanţei, iar Judecătoria Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 238 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În seara zilei de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Bogați, care conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conducea fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Albeștii de Argeș, care conducea un moped pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, din verificări, poliţiştii au stabilit că bărbatul se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 336 din Codul Penal.

  •  

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Corbeni, care conducea un autoturism pe strada Valea Iașului de pe raza municipiului Curtea de Argeș, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

Sancționat contravențional pentru transport de persoane peste numărul de locuri

În ziua de 22 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 36 de ani, din Pitești, care efectua transport de persoane în regim maxi-taxi, pe ruta Pitești – Vedea, în timp ce transporta persoane peste numărul de locuri.

De asemenea, bărbatul a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare deteriorat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform HG 69/2012, cu amendă de 9.000 de lei și cu amendă de 580 de lei, conform OUG 195/2002, fiind luată măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.

  •  

Cercetări finalizate de poliţişti

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada martie-aprilie 2019, un bărbat de 26 de ani, din Moșoaia, ar fi accesat, în mod fraudulos, contul bancar al unei persoane, de unde ar fi transferat bani către mai multe conturi, efectuând tranzacții în valoare totală de 38.000 de lire sterline.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here