Argeş – Acţiuni ale IJP

0
19

Reținut de polițiști

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni au continuat cercetările în mai multe dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au reţinut un tânăr de 22 de ani, din Căteasca.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada mai-septembrie a.c., tânărul ar fi pătruns în mai multe gospodării de pe raza localității de domiciliu, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

În urma activităţilor, prejudiciul a fost recuperat în proporție 60%.

Menționăm faptul că tânărul se afla sub măsura controlului judiciar pentru alte infracțiuni.

După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Cercetări finalizate de poliţişti

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de înșelăciune, fals informatic și furt calificat.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2015-2016, un bărbat de 31 de ani, din Pitești, având calitatea de angajat al unei societăți comerciale, ar fi sustras cheia de la un birou al angajatorului și, folosind o unitate de calcul, ar fi emis comenzi de transport și facturi în numele a două firme, pretinzând şi încasând personal banii, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 4.100 de euro.

A fost intituită măsura sechestrului asigurator, fiind recuperată suma de 1.500 de euro.

Reamintim că, în ziua de 11 ianuarie a.c., bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În seara zilei de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Sârbii-Măgura, județul Olt, care conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Conducea fără drept un moped neînmatriculat

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 56 de ani, din comuna Stoenești, care conducea un moped pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, din verificări, poliţiştii au stabilit că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 336 din Codul Penal.

  •  

Conduceau sub influenţa alcoolului

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 63 de ani, din comuna Lerești, care a produs un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, pe DJ 734, pe raza localității de domiciliu.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

În noaptea de 21 spre 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un bărbat de 64 de ani, din comuna Albeștii de Argeș, care conducea un tractor pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

  •  

Efectua activități de taximetrie ilegală

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 81 de ani, din Bradu, care efectua, pe DJ 679, pe raza localității Hârsești, transport de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here