Argeş – Acţiuni ale IJP

0
16

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Negru Vodă din același municipiu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 129 km/h.

Tânărul a fost a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 19 ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h.

Tânărul a fost a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat de 26 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 679 Săpata, având permisul de conducere anulat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

Totodată, din verificări s-a stabilit că autoturismul avea valabilitatea I.T.P. expirată, iar polița de asigurare obligatorie auto era, de asemenea, expirată. Ca urmare a abaterilor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

  •  

Conduceau fără drept mopede neînmatriculate

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Stâlpeni, care conducea un moped pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, din verificări, poliţiştii au stabilit că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 336 din Codul Penal.

  •  

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Golești au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Schitu Golești, care conducea un moped pe DN 73, pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, din verificări, poliţiştii au stabilit că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 336 din Codul Penal.

  •  

Motociclist depistat sub influenţa alcoolului

În noaptea de 19 spre 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piteşti au depistat un bărbat de 27 de ani, din același municipiu, care conducea o motocicletă pe bld. Republicii, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al acestuia a fost reţinut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here