Argeş – Acţiuni ale IJP

0
24

Prejudiciu recuperat și autori identificați

În ziua de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un bărbat de 50 de ani, din județul Vâlcea, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun pe raza municipiului Pitești, persoane necunoscute i-ar fi sustras un portofel.

Polițiștii Secțiilor 2 și 3 Poliție Pitești s-au mobilizat exemplar, iar în scurt timp au fost identificate patru femei, toate din Băiculești, care au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări.

Din verificări s-a stabilit că trei dintre acestea, cu vârste cuprinse între 23 și 52 de ani, ar fi participat efectiv la comiterea faptei.

Astfel portofelul, conținând documente și suma de aproximativ 200 de lei, a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

Bărbatul s-a împăcat cu cele în cauză, iar polițiștii au aplicat celor patru femei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială.

  •  

Recomandări:

Acordați o atenție sporită bunurilor dumneavoastră. Evitați să vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuiți, iar în cazul în care vă simțiți înconjurat de persoane dubioase, căutați să vă schimbați locul.

 Supravegheați în permanență copiii, în cazul în care vă însoțesc, și țineți bagajul în fața duneavoastră.

Păstrați banii și obiectele de valoare în buzunarele interioare ale hainei.

Pe întreaga durată a deplasărilor, nu țineți portofelul, actele personale sau telefoanele mobile în buzunarele exterioare fără fermoar, pentru că reprezintă o țintă a hoților, dar și datorită riscului de a le pierde.

  •  

Verificări la societăţi din domeniul silvic

          În ziua de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la două societăți comerciale cu sediul în localitatea Vulturești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

          Din verificări s-a constatat faptul că reprezentanții ambelor societăți verificate nu au evidențiat corect materialul lemnos primit în depozit și cel expediat, iar operarea datelor în aplicația SUMAL nu era conformă reglementărilor în domeniu.

Una dintre societăţi a fost sancţionată contravenţional cu două amenzi, în valoare totală de 9.000 de lei, iar cealaltă societate cu trei amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind contravenţiile silvice.

Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de aproape 20 de metri cubi de material lemnos, de mai multe esențe, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, cantitate expediată fără documente legale.

  •  

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 232 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

  •  

Reţinut de poliţişti

În ziua de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au reţinut un bărbat de 56 de ani, din Muşăteşti.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 14 septembrie a.c., bărbatul ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă de pe raza aceleiaşi localităţi, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

În urma activităţilor, prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproape jumătate, și restituit persoanei vătămate.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Cercetări finalizate de poliţişti

În ziua de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 01.01.2011 – 31.12.2015, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 49 de ani, din Ştefăneşti, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfășurarea de activități comerciale, constând în achiziționarea și revânzarea unui număr de 130 de autoturisme second-hand, cauzând un prejudiciu în valoare de 17.757 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului a fost intituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale celui în cauză.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

În ziua de 17 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, privind pe un bărbat de 25 de ani, din Bogaţi, condamnat la 2 ani și 2 luni închisoare, pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a fost încarcerat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here