Argeş – Acţiuni ale IJP

0
16

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 35.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 17 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

  •  

Circula cu viteză excesivă

În ziua de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 32 de ani, din Bogaţi, care conducea un autoturism pe DN7, pe raza localităţii Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 120 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Reţinut de poliţişti

În ziua de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de viol, şi au reţinut un bărbat de 59 de ani, din Poiana Lacului.

Din cercetări s-a stabilit că, în decursul mai multor ani, bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia.

După administrea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cel în cauză a fost prezentat în faţa instanţei, iar Judecătoria Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

  •  

Prejudiciu recuperat şi autor reţinut

În ziua de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domneşti, cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, şi au reţinut un bărbat de 28 de ani, din comuna Răteşti.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunii august a.c., acesta ar fi sustras două cabaline, de pe raza comunei Muşăteşti, a căror valoare totală este estimată la suma de 20.000 de lei.

Pentru administarea probatoriului, în cursul zilei de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domneşti, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Dâmboviţa.

În urma activităţilor desfăşurate, cele două cabaline au fost identificate, una pe raza județului Argeș și una pe raza județului Dâmbovița. Animalele au fost recuperate şi restituite proprietarului.

După administrea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Cercetări finalizate, imediat după reţinerea autorului şi reuperarea prejudiciului

În ziua de 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, şi au reţinut un bărbat de 25 de ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 17 septembrie 2019, acesta ar fi sustras suma de 900 de lei, prin distragerea atenției persoanei vătămate, sub pretextul schimbului repetat în bancnote cu o valoare mai mică.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

După administrarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

În cursul zilei de astăzi, cercetările au fost finalizate, iar dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Pentru a nu cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune sau furt prin nesocotirea încrederii, poliţiştii vă recomandă:

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.

De cele mai multe ori, persoanelor vătămate le este oferită o sumă de bani, mai mare decât suma pretins a li se cuveni, lucru care implică faptul că persoana vătămată trebuie să dea rest la bancnota cu valoare ridicată pe care o primeşte (ex.: de nominaţie 200 sau 500 de lei).

De asemenea, folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here