Thursday, October 21, 2021
HomeLOCALArgeş - Acţiuni ale IJP

Argeş – Acţiuni ale IJP

Reținuți de polițiști

În ziua de 9 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare, și au reținut un bărbat de 45 de ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 9 septembrie a.c., bărbatul ar fi agresat fizic și l-ar fi amenințat cu acte de violență pe un alt bărbat,de 33 de ani, din Merișani.

După administarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În ziua de 9 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, și au reținut un bărbat de 33 de ani, din Bogați.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 8 septembrie a.c., în timp ce se afla în comuna Bogați, în urma unui conflict spontan, bărbatul ar fi agresat fizic, rănind cu un obiect tăietor-înțepător pe un alt bărbat,de 33 de ani, din Dobrești.

După administarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 294 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 90.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea sub influența alcoolului

În ziua de 9 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 44 de ani, din Stâlpeni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

          Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

          Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011-2016, un bărbat de 39 de ani, din Pitești, ar fi efectuat 107 tranzacții de vânzare-cumpărare auto, pe care nu le-a declarat organelor fiscale, prin aceasta aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 40.500 de lei.

          Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale celui în cauză.

          Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

          Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

          Din cercetări s-a stabilit că, la data de 11 mai a.c., un bărbat de 34 de ani, din Pitești, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Nicolae Bălcescu din municipiul Pitești, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

          Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

          Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept și refuz de recoltare de probe biologice.

          Din cercetări s-a stabilit că, la data de 15 iulie a.c., un bărbat de 38 de ani, din Cotmeana, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

          Totodată, în cadrul verificărilor efectuate de polițiști, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

          Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandate puse în executare de polițiști

În ziua de 9 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale– Biroul Urmăriri, împreună cu polițiștii Poliției Orașului Topoloveni, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeș, privind pe un bărbat de 62 de ani, din Dobrești, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

În ziua de 29 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale– Biroul Urmăriri, împreună cu polițiștii Poliției Orașului Topoloveni, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel Pitești, privind pe un bărbat de 47 de ani, din Topoloveni, condamnat la 539 de zile de închisoare, pentru savârșirea infracțiunilor de tentativă la furt calificat, furt calificat și împiedicarea desfășurării activității unui funcționar public, fapte săvârșite pe teritoriul Italiei.

Bărbatul a fost încarcerat.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nym369405krya on La un pas de alergie
nem369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa