Thursday, October 21, 2021
HomeLOCALArgeş - Acţiuni ale IJP

Argeş – Acţiuni ale IJP

Reținuți de polițiști

În ziua de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, și au reținut doi tineri, de 21 de ani, din orașul Victoria, județul Brașov, respectiv 22 de ani, din comuna Viștea, județul Brașov.

Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 23 august a.c., cei doi tineri, în timp ce se aflau pe o stradă din localitatea Rucăr, pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat fizic un bărbat,de 47 de ani, din aceeași localitate și ar fi amenințat cu acte de violență mai multe persoane.

După administarea probatoriului, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria  Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune

În dimineața zilei de 25 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravehgerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Cluj și Ilfov, au efectuat 3 percheziții, pe raza județelor Cluj și Ilfov, la sediul unei societăți și locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunii mai a.c., o societate comercială din orașul Ștefănești ar fi livrat produse în valoare de aproape 15.000 de lei, unei firme din județul Cluj, care nu ar fi achitat contravaloarea acestora.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente cu valoare probatorie, iar două persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

  •  

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 8 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

  •  

Conduceau cu viteză excesivă

În ziua de 24 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 42 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, care conducea un autoturism pe DN 65 B, pe raza localităţii Bradu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 124 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1.305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

În ziua de 24 august a.c., poliţiştii din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 48 de ani, din localitatea Brezoi, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localităţii Leordeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 111 km/h.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002R, cu amendă în valoare de 1.305 lei, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Conducea fără drept și sub influența alcoolului

În seara zilei de 24 august a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Tătărăștii de Sus, județul Teleorman, care conducea un autoturism, pe raza localității Popești, fără a poseda permis de conducere și în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 337 din Codul Penal.

  •  

Conducea un moped neînmatriculat

În ziua de 24 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 28 de ani, din Rucăr, care conducea pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, un moped care nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

nym369405krya on La un pas de alergie
nem369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
num369405tetcher on La un pas de alergie
nym369405krya on La un pas de alergie
Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa