ARGEŞ – ACȚIUNE DE AMPLOARE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ ÎN ARGEȘ

0
20

În ziua de 14 iulie a.c., pe raza întregului județ, poliţiştii Serviciului Rutier Argeș şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au acționat, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Direcției Rutiere, Brigăzii Autostrăzi, Inspectoratelor Județene de Poliție Brașov, Dâmbovița, Olt, Teleorman și Vâlcea, pe drumurile din zona principalelor municipii și orașe din județul Argeș, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Cei aproape 70 de polițiști implicați au aplicat peste 530 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 350 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 17 premise de conducere și au fost ridicate 21 de certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește suma de 120.000 de lei.

La acțiunea din municipiul Pitești au participat și ofițeri de prevenire din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, care au desfășurat activități cu caracter preventiv în cadrul campaniei naționale de promovare a integrității ”M.A.I. etic, M.A.I. integru”.

  •  

RECOMANDĂRI PRIVIND CIRCULAȚIA PE DRUMURILE PUBLICE:

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

-Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

-Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here