Angajatorii din judet, nevoiti sa apeleze la tot felul de „artificii” pentru a-si ocupa posturile vacante

0
402

Angajatorii din Sibiu isi gasesc tot mai greu forta de munca. Sunt nevoiti adesea sa caute oameni care sa munceasca din sate sau comune si chiar din judetele vecine. Pentru saptamana aceasta sunt oferite spre ocupare aproape 1300 de posturi vacante.

Disperati sa isi acopere necesarul de forta de munca angajatorii din judetul nostru au inceput sa recruteze personal din localitatile invecinate. Le pun acestora la dispozitie mijloace de transport special pentru a putea ajunge in timp util la locul de munca. Chiar si asa insa, mai males in zona industriala, necesitatea de forta de munca nu este pe deplin acoperita. Asa se face ca, in judetul nostru, ajung sa faca naveta pentrua ajunge la locul de munca, oameni din Victoria, Fagaras, Calimanesti sau Ramnicu Valcea.

Pentru aceasta perioada operatorii economici din judet au anuntat spre ocupare un numar de aproximativ 1300 de posturi vacante.

Cele mai multe posturi sunt pentru persoane cu studii medii. Se cauta in special muncitori necalificati. La mare cautare sunt si cei care vor sa se angajeze in industria confectiilor. Angajatorii sibieni mai cauta soferi, lucratori comerciali, paznici, lacatusi mecanici, fierari, agenti de vanzari, bucatari sau agenti de securitate.

Pentru cei cu studii superioare cele mai multe posturi disponibile se adreseaza absolventilor de inginerie. Se cauta insa si proiectanti, specialisti in economie, medici, fizicieni, specialisti in administratie publica, manageri sau muzeografi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.