duminică, noiembrie 28, 2021
AcasăULTIMA ORAAmnistie fiscală pentru mamele și pensionarii care au primit greșit mai mulți...

Amnistie fiscală pentru mamele și pensionarii care au primit greșit mai mulți bani de la stat

spot_img

Guvernul Ponta a decis să elaboreze o lege în regim de urgență prin care să se amnistieze fiscal toate mămicile și pensionarii care din cauza unor erori administrative, sunt nevoiți să returneze sume importante de bani la bugetul de stat.

Premierul a precizat că i se pare incorect ca după cinci ani să-i ceri unei mame să dea niște bani pe care i-a primit, motivând că “nu i-a furat, nu i-a luat cu forța din casieria agenției”.

I-au fost dați și, dacă s-au făcut asemenea greșeli, cred că nu poți să vii după atâția ani și să le ceri oamenilor să dea banii înapoi. Se întâmplă în cazul instituțiilor publice și aici lucrurile poate reușim să le facem cu mai multă gândire. Până la urmă e o aberație, trebuie să reparăm lucrurile care s-au făcut prost. Curtea de Conturi s-a trezit acum că 12.000 de mame de acum 4-6 ani trebuie să dea nişte bani înapoi, pentru nereguli comise de funcţionari. În proiectul de lege se va spune foarte clar: ce nereguli s-au făcut până la ziua adoptării legii, intră sub amnistie. Cine greșește de acum încolo, plătește. Sub incidența acestei legi vor intra toate acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin fie pensii, fie cum au fost indemnizațiile pentru mame, în care, din erori — vorbesc de parte administrativă, partea penală nu intră la Guvern — trebuie să dea niște bani înapoi”, a precizat  premierul Victor Ponta.

Întrebat dacă pensionarii vor beneficia de amnistie indiferent dacă au dat mită sau nu pentru a primi pensii, Ponta a precizat că nu trebuie făcută o confuzie între amnistia fiscală și cea penală.

La solicitarea premierului Victor Ponta, Ministrul Muncii, Rovana Plumb a anunțat vineri, că ministerul pe care-l conduce a elaborat un proiect de lege prin care se prevede amnistia mămicilor și pensionarilor datornici la stat din cauza unor erori de calcul.

Mamele vor putea obţine, pe lângă indemnizaţia de creştere a copilului, venituri de până la 1.500 de lei anual, muncind de acasă, precizând că cele 12.460 de femei care au făcut acest lucru şi ar trebui să restituie indemnizaţia vor fi aministiate fiscal, a anunţat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

În ultima lună, cinci bătrâni s-au sinucis, speriaţi că vor ajunge după gratii, din cauza anchetei DNA în dosarul pensiilor falsificate.

www.exclusivnews.ro

spot_img
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

spot_img

Recent Comments

Vultureanu Bogdan on Viteza face victime
Alexandru on NU luati teapa!
Johnf551 on Donatii pentru spital
Sofia Esguerra Sorea on Cursuri de romana pentru straini
Leonor on Jocul de acasa