ALEGE SĂ NU DEVII VICTIMĂ!

0
93

Fiecare dintre noi ar trebui să poată merge oriunde, fără a-i fi pusă în pericol siguranța personală. Oamenii merg pe stradă zi de zi, fără să întâlnească pericolul, dar pot exista momente, locuri sau circumstanțe în care se pot întâmpla evenimente neplăcute.

            Tâlhăriile sunt furturi comise prin folosirea violenței sau prin amenințare, constrângere sau punerea victimelor în imposibilitatea de a se apăra.

             Atât  femeile, cât si bărbații pot fi victime ale tâlhăriilor stradale sau comise în locuri necirculate, în scări de bloc sau lift.

             Luați prin surprindere de rapiditatea cu care acționează infractorii sau vulnerabili din cauza vârstei ori ca urmare a consumului excesiv de alcool, victimele rareori apucă să riposteze sau să rețină detalii despre autor.

             Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, poliția sibiană  vă recomandă următoarele:

           Evitați deplasările ,,pe scurtături”, prin locuri întunecoase  sau izolate;           

             Manifestați mai multă atenție la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră! Evitați preocupările care vă distrag atenția, cum ar fi transmiterea de sms-uri, vorbitul la telefon sau accesarea internetului;

           Fiți vigilenți la intrarea în scara blocului și nu permiteți persoanelor necunoscute să intre în imobil, odată cu dumneavoastră!;

             De asemenea, ar fi indicat să nu consumați alcool în localuri publice atunci când aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, întrucât riscul de victimizare este mai mare la persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice.

           În cazul in care sunteți victima unei tâlhării, strigați după ajutor, alarmați trecătorii, vecinii și încercați să rețineți cât mai multe detalii despre agresor: vestimentația, vârsta, semne particulare, statura și direcția în care a fugit.

            Anunțati de îndată Poliția la numărul de urgență 112 și în cazul în care sunteți martori la asemenea fapte!

           Nu rămâneți indiferenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.