Activităţi desfăşurate în weekend de poliţişti

0
8

În perioada 05 – 07 iulie a.c., polițiștii sibieni au intensificat acțiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost constatate 8 infracțiuni  la regimul circulației, au fost reținute 22 de permise de conducere și au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare. Polițiștii au aplicat 580 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 182.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 05.30, în orașul Tălmaciu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105G de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Sibiu.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 21.00, în orașul Tălmaciu, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au oprit un autoturism condus pe DN 7 de către un localnic, în vârstă de 21 de ani.

În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În cauză, la nivelul Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 01.30, în Bârghiș, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 de către un localnic în vârstă de 46 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În baza celor constatate, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 02.30, în orașul Tălmaciu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu, un localnic în vârstă de 23 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu a rezultat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat un rezultat de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 01.00, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un cetățean străin, în vârstă de 24 de ani.

În urma testării șoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Copșa Mică, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.