Activităţi ale IJP

0
31

Violență domestică, bărbat reținut

La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Cisnădie, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (5 acte materiale), șantaj și violarea vieții private.

În fapt, bărbatul este bănuit că, în perioada 20 decembrie – 5 ianuarie, i-ar fi transmis soției mai multe mesaje scrise și audio, deși, prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Sibiu la data de 18 decembrie 2023, i s-a interzis contactarea femeii prin orice mijloace. De asemenea, pentru a o constrânge pe femeie să reia relația cu acesta bărbatul ar fi șantajat-o cu publicarea unui material video în care femeia apare în ipostaze intime.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru a dispune în consecință.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Conducere sub influența alcoolului

La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, în Dârlos, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mediaș au oprit un autoturism condus pe DJ 142A de către un localnic în vârstă de 51 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.