Activităţi ale IJP Sibiu

0
77

Reținuți și cercetați pentru comiterea de fapte cu violență

La data de 31 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au reținut patru bărbați. Aceștia sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În fapt, cei patru bărbați, în vârstă de 23, 28 (doi dintre aceștia), respectiv 47 de ani, domiciliați în comuna Șura Mică, sat Rusciori, sunt bănuiți că, la data de 31 martie, în jurul orei 09,30, pe fondul unui conflict spontan, în timp ce se aflau în incinta unei societăți din localitatea Mohu, ca angajați ai firmei, ar fi agresat fizic două persoane, pe paznicul și pe administratorul firmei, lovindu-i cu obiecte contondente (sape, lopeți, scaune), dar și cu pumnii și picioarele.

Paznicul, în vârstă de 45 de ani, din județul Vâlcea, nu a necesitat intervenție medicală, însă administratorul firmei a fost transportat la spital, acesta rămânând internat, după ce evaluarea preliminară medicală a concluzionat că necesită 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar față de cei patru presupuși autori ai faptei s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță. Aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr.

Scutul Pădurii

În cursul zilei de 31 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii delictelor la regimul silvic în zona de competență.

Cu această ocazie, în jurul orei 18,30, pe raza localității Hoghilag, polițiștii au depistat două atelaje hipo cu ajutorul cărora, cinci localnici, cu vârste între 23 și 33 de ani, transportau cantitatea de 3,80 mc de material lemnos.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că cei cinci bărbați ar fi tăiat și sustras arbori din cantonul silvic 7 Hoghilag.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, respectiv furt de arbori. De asemenea, cantitatea de 3,80 mc de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Dumbrăveni.

Cercetările în acest caz continuă.

Cu dreptul de a conduce suspendat și cu alcool în etilotest

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17,00, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 Sibiu – Rășinari de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în Rășinari.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.

Mai mult decât atât, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

Date fiind cele constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

A fugit de polițiști! De ce? De alcool!

La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 00,45, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au observat un șofer care a virat la stânga neregulamentar, încălcând marcajul continuu, pe Șoseaua Alba Iulia.

Bărbatul nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea pe Calea Turnișorului, unde a intrat în coliziune cu un stâlp, apoi cu o movilă de pământ, pe strada Distribuției, pe strada Autogării, pe Eduard Albert Bieltz, pe strada Batozei și apoi din nou pe Șoseaua Alba Iulia, unde a fost blocat și oprit de echipajele de poliție. După oprirea autoturismului, șoferul a coborât din auto și a încercat să fugă, fiind prins și imobilizat de către polițiști.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat în localitatea Poiana Sibiului.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.