Activităţi ale IJP Sibiu

0
56

Cercetați penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice fără drept

          Doi bărbați din Netuș sunt cercetați penal după ce la domiciliile acestora polițiștii au identificat zeci de articole pirotehnice deținute fără drept.

          În fapt, la data de 05.12.2020, în jurul orei 1300, în cadrul activităților specifice desfășurate în baza planului de acțiune „Foc de artificii 2020/2021”, polițiștii Postului de Poliție Iacobeni au identificat doi bărbați din Netuș, în vârstă de 18 și 27, care dețineau la domicilii 360 de articole pirotehnice (petarde), pe care intenționau să le comercializeze pe raza localității.

          Cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliție Iacobeni cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 37 lit. a din Legea nr.126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive, respectiv desfășurarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

***

Ilegal în trafic

La data de 5 decembrie, în jurul orei 2000, pe DJ 106E, în localitatea Tilișca un conducător auto a ieșit cu autoturismul în afara părții carosabile, eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

Polițiști din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat care au ajuns la fața locului au constatat că șoferul, un localnic în vârstă de 36 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice, testarea alcoolscopică a acestuia a rezultat într-o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului (art. 336 alin. 1 cod penal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.